Colònico

Centre d' estudis sobre Calonge i Sant Antoni

50 anys de la Unió Esportiva Calonge

ue-calonge_PELI-WEB

Vetllada per a la nostàlgia la que es va viure dissabte al vespre al castell de Calonge. El motiu va ser la commemoració dels 50 anys de la Unió Esportiva Calonge.

Dits assenyalant les fotografies en veure’s a sí mateix o alguna persona coneguda i moltes rialles entre alguna que altra llàgrima al llarg de la reproducció de la pel·lícula ‘La Unió Esportiva Calonge, un viatge als anys 70’. Es tracta d’un muntatge que treu a la llum les filmacions enregistrades per Josep Fort durant la dècada dels 70 amb una càmera Super-8.

I és que la celebració d’aquest mig segle de vida de l’entitat va ser un constant: te’n recordes? La projecció del film va anar seguit per la presentació del llibre ‘La U.E. Calonge, 50 anys’ que combina les fotografies de Josep Fort amb els textos d’Albert Vilar. Vilar ha estat durant un any recopilant informació de la història de l’entitat de la qual n’extreu una idea claríssima: la UE Calonge ha estat quelcom més que un club de futbol, el seu caràcter multidisplinar l’ha fet anar més enllà dels valors esportius.

Precisament ha estat aquest tret diferenciador el que l’alcalde del municipi va destacar en el seu discurs. La UE Calonge no va actuar només com a associació espotiva sinó que des del primer moment va esdevenir un eix vertebrador i integrador, un instrument que feia poble.

L’acte va acabar amb un minut de silenci en memòria a aquelles persones que han escrit una part de la història de la UE Calonge i que ja no hi són.

Text extret de TV Costa Brava.

Anuncis

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: