Colònico

Centre d' estudis sobre Calonge i Sant Antoni

Presentació de “Amb dits de molsa” d’Alfons Cama

L’autor, baixempordanès de naixement, però afincat a Tarragona des de fa més de vint anys, explica la història de la Roxana, una noia que deixa tota una vida enrere al seu país natal, el Perú, buscant una oportunitat que li ve oferta per un contracte de treball enganyós. En un relat que mescla a parts iguals la intriga i les relacions sentimentals, Cama aprofita per parlar de la immigració i estableix paral·lelismes entre la Lima actual i la Barcelona dels anys seixanta. Sempre amb el punt just d’ironia, també retrata de forma crítica la societat contemporània, hereva de la crisi del 2007, l’especulació urbanística i la bombolla immobiliària.
En la que és la seva tercera publicació, l’autor fa el que ha fet sempre: parlar dels llocs que coneix. Si bé aquesta vegada la ciutat de Tarragona i els seus barris perifèrics són els principals escenaris de “Amb dits de Molsa”, Cama va situar les seves altres dues obres, “El camí dels cirerers” i “Un pessic a l’ànima”, a Calonge i Palamós, els municipis de la seva infantesa i joventut. De fet, confessa estar preparant una nova narració que ens portaria als origens de la seva família, a Romanyà i les Gavarres.
L’acte de presentació de “Amb dits de molsa” va estar organitzat pel Centre d’Estudis Calongins Colònico, presentat pel president de l’entitat Josep Cargol i per Carme Arenes, presidenta del PEN Català, associació encarregada de promoure la literatura i defensar la llibertat d’expressió dels escriptors.  (extret de Costabrava digital)

Single Post Navigation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: